Vai ūdens, ko dzerat, ir TĪRS TĪRS?
Tīrs ūdens ir veselības avots. Vai ūdens, ko dzerat, ir tīrs un veselīgs?
Kādu filtrēšanas sistēmu izvēlēties?
Vai tie ir uzstādīti tieši uz krāna vai zem izlietnes, vai arī uz kopējā mājas ievada? Mehāniskā filtrācija, reversās osmozes sistēma vai piesātināts ūdens filtrs?
Ūdens filtrēšanas sistēmu izvēlieties atkarībā no krāna vai ūdensvada ūdens kvalitātes un individuālajām vajadzībām.
- akas vai urbuma vietas izvēle, ierīkošana un uzturēšana, kā arī, protams, tuvumā notiekošās cilvēku darbības,
- Ūdens kvalitāte ūdens punktā,
- maģistrālo un ēkas ūdensvadu stāvoklis.
Vai "cietais ūdens" ir problēma?
Mēs redzam baltus nosēdumus tējkannās vai dažkārt no krāna izplūst brūns ūdens, un mēs baidāmies, ka tas ir slikts ūdens. Vai mums vajadzētu kaut ko darīt?
Ūdens filtrēšanas iekārtas var palīdzēt samazināt ūdens cietību.
Cilvēki, kuri lieto krāna ūdeni, bieži sūdzas, ka krāna ūdens ir ciets, un izvairās to dzert. Viņi sūdzas, ka cietais ūdens dažu dienu laikā pārkaļķojas tējkanna, veļas mašīnas, trauku mazgājamās mašīnas, kafijas automāti un citas ierīces ātrāk bojājas un atstāj baltus nosēdumus uz dušas sienām un santehnikas ierīcēm. Patiesībā ciets ūdens mājās ir nevēlams. Kaļķakmens nogulsnes ir kalcija un magnija sāļi. Jo augstāka ir šo minerālsāļu koncentrācija ūdenī, jo cietāks ir ūdens un jo vairāk kaļķakmens nogulšņu veidojas uz virsmām.
Uzstādot mājās ūdens mīkstināšanas un dzidrināšanas iekārtas, atcerieties, ka ūdens mīkstināšanas filtrs ir jāuzstāda pirms visām sadzīves ierīcēm un vismaz viens krāns, piemēram, virtuvē ir jāatstāj nefiltrēts, lai varētu dzert veselīgu ūdeni ar kalciju un magniju.
Gruntsūdeņos ir daudz minerālvielu, un ūdens ir labs šķīdinātājs. Plūstot cauri iežiem, ūdens piesātinās ar noderīgām minerālvielām. Šīs minerālvielas ir šķīstošas, tāpēc ar neapbruņotu aci mēs tās neredzam, bet, ūdeni vārot, tās izkūst nogulšņu veidā. Tāpēc uz tējkannas malām veidojas kaļķa nogulsnes.Ja kādam cilvēkam pajautāsiet, vai kalcijs un magnijs ir veselībainoderīgi . , mēs saņemtu pozitīvu atbildi. Tomēr cilvēki baidās no šiem labajiem elementiem ūdenī, lai gan labprāt lieto kalcija un magnija piedevas. Cietais (kaļķa) ūdens ir labas kvalitātes dzeramais ūdens, un to var droši dzert tieši no krāna un izmantot ēdiena gatavošanai. Jo cietāks ūdens, jo vairāk kalcija un magnija būs jūsu zupā. Dzeršanai un ēšanai izmantojamo krāna ūdeni nav nepieciešams mīkstināt, jo ūdens piegādātājs nodrošina piegādātā dzeramā ūdens nemainīgu kvalitāti.